Коли на Рівненщині почнуть будувати нові сільські амбулаторії?

http://www.rv.gov.ua

Рівненщина тримає хороший темп у реалізації проектів з будівництва сільських амбулаторій.

Про стан їх виконання у регіонах говорили сьогодні на селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

«Добре рухаються Рівненська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Харківська, Луганська області. У зоні особливої уваги - питання зовнішніх мереж, та забезпечення широкосмуговим доступом до мережі Інтернет – амбулаторії первинної медицини повинні бути забезпечені всією необхідною інфраструктурою», - зауважив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, на Рівненщині планують збудувати 34 сучасні амбулаторії. З них 13 в об’єднаних територіальних громадах. На це держава спрямовує субвенцію на розвиток сільської медицини.

Зараз триває укладання договорів з підрядниками по чотирьох об’єктах – в Березнівському (Зірне, Бистричі), Костопільському (Дюксин) та Дубровицькому (Удрицьк) районах. Ще по 27-ми -  проходять тендерні процедури.

Загалом, на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості Рівненської області затверджено фінансування майже на 233 мільйони гривень. Понад 200 мільйонів передбачено на будівництво амбулаторій, решту коштів планують спрямувати на придбання автомобілів та обладнання.

Під час селектору Геннадій Зубко акцентував увагу на активізації підписання декларацій з лікарями, особливо в тих населених пунктах, де зведуть нові медзаклади. Адже дохід амбулаторії в майбутньому напряму залежатиме від підписної кампанії – НСЗУ фінансуватиме їх за кількістю мешканців.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також