Коли на Рівненщині привезуть більше інсуліну?

http://oblrada.rv.ua

Депутати погодили та рекомендували винести на розгляд сесії обласної ради проект рішення «Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет». Таке рішення вони прийняли на засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей під головуванням Бориса Бірука.

Зокрема, у тексті звернення йдеться про те, що депутати Рівненської обласної ради занепокоєні ситуацією щодо видачі безкоштовних препаратів інсуліну на території області.

«Мешканці краю при зверненні до аптек за препаратом інсуліну в окремих випадках змушені доплачувати певний відсоток за препарати, а в більшості аптек препарати інсуліну, необхідні для лікування, взагалі відсутні.

В області існує потреба у забезпеченості інсуліновмісними препаратами хворих на цукровий діабет, зокрема тих, які мають інсулінозалежний тип хвороби, тобто потребують постійних, безперебійних ін’єкцій. При цьому, держава зобов’язалася забезпечувати інсуліном усіх, хто його потребує, але програми із забезпеченості хворих препаратом фінансуються не в повному обсязі. Відповідно, існує нестача препаратів інсуліну в аптеках області. А в тих поодиноких випадках, де інсулін в аптеці є, люди змушені компенсувати відсоток вартості препарату, хоча раніше він був повністю безкоштовним.

Крім того, в окремих аптеках є препарат інсуліну вітчизняного виробництва, проте він не допомагає, а навпаки – викликає сліпоту. Вже кілька місяців в аптеках області відсутній препарат «Хумулін», який необхідний для підтримки життєдіяльності хворих на цукровий діабет.», - сказано в документі.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Так, депутати мають намір звернутися до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України з проханням забезпечити стовідсоткове фінансування потреб в інсуліні мешканцям Рівненщини. 

Читайте також