Коли на Рівненщині "влуплять" 20-ти градусні морози?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Наприкінці листопада в Україну прийде різке похолодання, ймовірні морози та перший сніг. Проте, справжня зима почнеться лише з 12 грудня.

Синоптик Леонід Горбань розповів журналістам 24 каналу, що значне похолодання розпочнеться 26 листопада. Тоді стовпчики термометрів опустяться до мінусових позначок, можливі дощі та мокрий сніг.

Проте, взимку температура постійно коливатиметься – теплі дні будуть змінювати морози. Так, на початку грудня прийде незначне потепління до +3+4 градусів. Воно затримається в регіонах на тиждень.

Справжня зима зі снігом увірветься в Україну лише з 12 грудня. Температура повітря знизиться до -4-6 градусів і до 25 грудня впаде вже до -15 градусів. Проте, сам грудень цьогоріч буде вологим і теплішим, аніж у попередні роки.

З 7 по 12 грудня сніг випаде в усі хрегіонах України. Найшвидше засніжить у Чернігові, Сумах, Луцьку та Львові. Трішки пізніше морози дійдуть і до Вінниці, Одеси та Миколаєва.

Січень і лютий 2020 року будуть ще холодніші. Україну остаточно засипле снігом і вріжуть 20-ти градусні морози.

"Чекайте рясні снігопади. Великих періодів відлиги не передбачається. Практично вся зима буде дуже сніжною", – наголосив Горбань.

Водночас в Укргідрометцентрі попереджають – морози та снігопади  взимку 2019-2020 року будуть найсильнішими за останні 30 років.

Читайте також