Коли нарешті в тролейбусах Рівного можна буде розраховуватися без готівки?

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Ще в жовтні минулого року в деяких тролейбусах Рівного мали встановити 20 валідаторів для безготівкового розрахунку за проїзд. Однак впровадження новинки досі відкладається.

Основною проблемою, за словами міського голови Рівного Володимира Хомка, є те, що в електронній програмі не можуть налагодити опцію пільгового проїзду для школярів та студентів зі знижкою у 50% від повної вартості квитка.

Крім того, є й інші технічні питання, які потребують налагодження. Адже над процесом запуску транспортного ноу-хау працюють одразу декілька організацій.

– Це і тролейбусне управління, і VISA Україна, і «Simbol Transport», а також Ощадбанк. Хотілося б, щоб цей процес налагодження був закінчений швидко, але як це буде практично – поки невідомо. Сподіваюсь, це відбудеться найближчим часом, – додав начальник міського управління стратегічного розвитку та інвестицій Роман Ширко.

Нагадаємо, що програма безготівкового розрахунку в тролейбусах Рівного є експериментальною. Розробники цього проекту та міська влада хочуть побачити, чи користуватиметься новинка попитом серед пасажирів. Загалом планують встановити валідатори у 20 серед 68 наявних у Рівному тролейбусах.

Читайте також