Коли пенсіонери Рівненщини отримають обіцяну тисячу гривень?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Заступник голови РОДА Ігор Тимошенко прокоментував відсутність обіцяної доплати рівненським пенсіонерам у розмірі 1 тисячі гривень. За його словами, невиплата спричинена тим, що пенсійний фонд області ще не отримав коштів від держави.

«Пенсійний фонд у Рівненській області здійснив усі необхідні розрахунки для такої виплати. Загальна сума, необхідна для організації цієї виплати становить майже 272 млн гривень. Пенсійний фонд очікує надходження цих коштів від державного бюджету. Як тільки ця сума буде надана, виплата буде здійснена», - повідомив пан Тимошенко.

Нагадаємо, по одній тисячі гривень одержать особи з інвалідністю з дитинства, пенсіонери, пенсії яких не перевищують 5 тисяч гривень, діти з інвалідністю, люди, які не мають права на пенсію, а також одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючої особи, яка досягла пенсійного віку.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виплату для осіб старших 80 років по 500 гривень додаткової доплати. Ці виплати фактично уже розпочалися і будуть проходити до 25 квітня.

Читайте також