Коли відзначають День матері 2021?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У неділю, 9 травня 2021 року, в Україні відзначатиметься День матері. Про історію свята, його традиції, читай на tochka.net. Дізнайся, як і коли відзначається День матері в інших країнах.

Кожна людина може мати кілька братів і сестер, народити багато дітей, не один раз знайти нове подружжя, і навіть бабусь із дідусями у нас по двоє. І тільки мама — на все життя одна єдина, неповторна і найрідніша!

Всесвітній День матері — це міжнародне свято на честь матерів — як таких, що вже стали ними, так і тих, хто тільки готується до материнства. Цим свято відрізняється від Міжнародного жіночого дня 8 Березня, коли привітання приймають усі представниці жіночої статі, незалежно від того, чи є вони мамами.

На сьогоднішній день це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, у понад 50 країнах світу. Наприклад, День матері в Україні, як і в більш ніж двадцяти країнах світу, відзначається у другу неділю травня, в Росії — в останню неділю листопада, в Білорусі — 14 жовтня, в Грузії — 3 березня, а в багатьох близькосхідних країнах — 21 березня.

Читайте також