Комунальні послуги, якість вікон і пільгове перевезення: на що найчастіше скаржаться жителі Рівненської області?

novadoba.com.ua

Якщо Ви виявили підозрілий товар або ж Вам надали неякісно послугу, не повертають кошти за неякісний товар, можна поскаржитися в управління Держпродспоживслужби в Рівненській області. У минулому році це зробили є майже 800 осіб. Найбільше скарг стосовно якості послуг – 487, на якість непродовольчих товарів – 265. За результатами звернень та сприяння спеціалістів управління споживачам повернули кошти на суму 111 тисяч гривень.

«Найчастіше мешканці Рівненської області скаржаться на комунальні послуги, з 487 скарг – це 310 скарг на комунальні послуги, вид послуги залежить від сезонності. Є чимало скарг щодо виготовлення металопластикових вікон – 21 скарга, виготовлення меблів – 14 скарг, відмова у пільговому перевезенні маршрутками та автобусами – 19 скарг. Часто люди приходять за поясненнями, як повинно бути, чи вірно застосований тариф і які повинні бути подальші дії», - пояснила заступниця начальника управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Оксана Немкович. 

Крім того, за словам Оксани Немкович, у 2018 році працівники управління щомісяця проводили моніторинг цін у аптечній мережі, це 79 закладів 5-тьох суб’єктів господарювання. Аналізували дотримання цін на лікарські засоби, які внесені до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, та які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки».

Читайте також