Кондрачук проситиме компенсацію за поїздку в США

Голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук проситиме компенсацію з обласного бюджету витрат під час відрядження до Сполучених Штатів Америки. Про це він розповів журналістам "Рівне Медіа". 

Нагадаємо, поїздка посадовця до Сполучених Штатів тривала з 21 вересня по 1 жовтня. Разом із головою обласної ради до США їздив і міський голова Рівного Олександр Третяк.Останній заявляв, що під час поїздки витрачав виключно власні кошти. 

Згідно із законодавством переліт та проживання мені мають бути компенсовані, інша справа, що я зможу надати не всі підтверджуючі документи. У Штатах - дещо інша система. Весь переліт. Всі ті маршрути, які були здійснені мною, а це Львів-Стамбул, Стамбул-Сан-Франциско. Сан-Франциско--Сієтл, Сієтл-Сакраменто, Сакраменто-Вашингтон, Вашингтон-Стамбул, Стамбул-Львів, - коштують близько 50 тисяч гривень. Законодаство також передбачає 50 доларів добових, і компенсацію витрат за проживання, які в мене складають орієнтовно 600 доларів. Навряд чи я зможу отримати всю компенсацію. Мова не йде про покриття видатків, які  я ніс в особистих витратах, - каже Сергій Кондрачук. 

Він додав, що їздив до США на запрошення Україно-американського Дому. А під час поїздки мав зустрічі з експредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, діючими сенаторами, конгресменами, мерами міст, представниками урядових та неурядових організацій та українською діаспорою. 

 Тут можна говорити про результати, як України, так і для нашої області зокрема. Тут мова йде про те, що на багатьох майданчиках я презентував наш край, знайомив колег із інвестиційним паспортом Рівненщини. Ми говоримо про можливість співпраці бізнесу Рівненщини та відповідно маємо точно інтерес зі сторони американців. Ми говоримо про співпрацю у форматі міст-побратимів та ряд інших моментів, - підсумовує Сергій Кондрачук. 

Читайте також