Конфіскація замість розмитнення: у Рівному в чоловіка забрали «євробляху», яку він хотів зареєструвати

Фото з відкритих джерел

Першого липня чоловік звернувся на митний пост «Рівне» Рівненської митниці, аби за спрощеною процедурою розмитнити автомобіль. Він хотів зареєструвати в Україні легковий автомобіль AUDI А6.

Для митного оформлення власник транспортного засобу подав свідоцтво про реєстрацію авто та договір купівлі-продажу від 11.12.2020 року.

У результаті здійсненої працівниками Рівненської митниці перевірки законності ввезення та перебування на митній території України легкового автомобіля марка «AUDI А6» встановлено, що згідно інформації, наявної в Єдиній Автоматизованій Інформаційній Системі та Автоматизованій Системі Митного Оформлення «Інспектор», станом на 08.07.2021 року відсутні відомості про факт ввезення даного транспортного засобу на митну територію України.

Відповідно, станом на 8 липня цей легковик перебував на території України незаконно. Цю справу розглядали в суді. Представник Поліської митниці Держмитслужби вказав, що у зв`язку із порушенням митних правил відносно власника був складений протокол, в якому викладені всі обставини справи, що підтверджують його вину у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 484 МК України.

За словами захисника, чоловік придбав це авто за 600 доларів США для потреб своїх працівників без будь-яких документів.

Суд вирішив притягнути власника авто до адміністративної відповідальності за ст. 484 МК України, застосувавши до нього адміністративне стягнення у виді конфіскації автомобіля марки «AUDI А6». Також із нього стягнули 454 гривні судового збору.

Читайте також