Конфлікт на кладовищі: на Рівненщині судили чоловіка, який "обматюкав" односельця

Ілюстративне фото

На Березнівщині у селі Городище між односельчанами виник конфлікт на кладовищі. У ході сварки один із чоловіків висловлювався нецензурними словами, що стало причиною судового розгляду. Своїми діями обвинувачений порушив громадський порядок та спокій громадян, скоївши адміністративне правопорушення, передбачене ст.173 КУпАП.

Згідно постанови Березнівського районного суду, інцидент стався 2 жовтня 2021 року. Обвинувачений свою вину не визнав та пояснив, що що його житловий будинок знаходиться поруч із місцевим кладовищем. В той день близько 11-ї години він побачив, що люди розгородили огорожу, що розмежовує його господарство та кладовище і стали копати могилу. На місці були присутні потерпілий та ще кілька чоловіків, які копали могилу та були свідками конфлікту.

Він підійшов до них і став вимагати, щоб вони припинили та поставили огорожу на місце. Між ним та потерпілим дійсно виникла словесна суперечка, розмова на підвищених тонах. Однак, чоловік стверджує, що лайкою не висловлювався. Згодом до них стали підходити ще мешканці села, що живуть по сусідству, які також висловлювати своє невдоволення цією ситуацією. Чоловік наголосив, що такі дії потерпілого були самовільними, оскільки розширення кладовища є неможливим, порушує санітарні норми.

На суді також були присутні свідки конфлікту, які підтвердили, що одним із чоловіків було знято огорожу приватного господарства. Це і стало причиною суперечки.

Частина свідків зазначили, що у їх присутності обвинувачений нецензурних слів не вживав. Водночас, чоловіки, які приїхали із заявником підтвердили, що лайка була присутня. 

Також образи у бік батька чула донька заявника, яка говорила з ним по телефону. За словами жінки, того дня вона поїхала до лікарні, де він короновірусної хвороби померла її мама. Її тато займався організацією поховання. Коли вона зателефонувала до батька, то по телефону почувала, як його ображають нецензурною лайкою.

Суддя прийшла до висновку, що вина громадянина у вчиненому адміністративному правопорушенні доведена. Однак, у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення провадження закрили.

Читайте також