"Копаємо зранку до ночі": інженерні підрозділи ЗСУ зміцнюють оборону Харкова

У Харкові військовослужбовці інженерних підрозділів виконують завдання по облаштуванню позицій. Зокрема, викопують бліндажі та окопи, облаштовують блокпости їжаками та блоками.

Повідомляють у Нацгвардії.

“Виконую завдання інженерної служби: рию бліндажі, окопи, капоніри, – ділиться гвардієць Богдан. – Зараз, з часу ведення воєнного стану, роботи значно побільшало. Доводиться багато їздити до хлопців на передові позиції та різні лінії оборони. Як то кажуть, копаємо зранку до ночі. Працюємо по Харківщині, але також допомагали на Сумщині окопуватись. За допомоги тросів вкриваємо щілини та бліндажі “кругляком”, перетягуємо бетонні блоки на блокпостах”.

На те, якою має бути вогнева позиція чи фортифікаційна споруда для особового складу або військової техніки впливає чимало факторів. Всі їх має врахувати військовий інженер.

За словами інженера Олександра, завдання бійців - фортифікацію облаштувати та розташувати таким чином, щоб вона не надто перешкоджала руху цивільного транспорту, але за потреби призупинила рух російської військової техніки. Оборонці блокпоста таким чином виграють час, аби завдати вогневе ураження ворожій колоні.

Такі чорнові роботи вносять величезний вклад у загальну боєздатність та безпекту окремих територій. Інденери економлять великі обсяги сил та часу українсиких захисників.

Читайте також