Корисний розчин, який допоможе подолати захворювання овочів

Фото - відкриті джерела

З цим природним засобом ваші рослини будуть захищені від хвороб і будь-яких грибкових захворювань, передає Ukr.Media.

Рішення, яке ми вам пропонуємо, може бути використане не тільки для кореневого добрива, але і для обприскування листя.

Що потрібно зробити?

Нагрійте 4 літри води до температури 38 градусів за Цельсієм (більш високі температури можуть вбити дріжджі), розчиніть в ній 15 столових ложок цукру та 15 г сухих дріжджів.

Дуже важливо:

Використовувана ємність повинна бути значно більше 4 літрів, так як під час процесу ферментації об'єм рідини збільшиться щонайменше в 2 рази. 

Дайте дріжджам діяти протягом 5-10 годин, періодично помішуючи рідину. Найкраще зробити добриво в першій половині дня, щоб до вечора ви могли використовувати його в саду.

Нарешті, додайте в суміш 6 літрів чистої води та засіб готовий! Обприскуйте листя рослини або підживлюйте його біля коренів отриманою сумішшю.

  • Цей розчин відмінно підходить для обприскування овочів, але особливо для помідорів та огірків.

Огірки слід удобрювати кожні 10-12 днів, а помідори та інші овочі – один раз в 15 днів. Як правило, знадобиться близько 1 літра для кожного куща (перед добривом полийте рослини чистою водою).

Таке добриво дає видимий ефект відразу через 5-6 днів після використання: листя набувають інтенсивний зелений колір та здоровий вигляд, а сама рослина стає більш енергійною, росте швидше та виробляє більш якісні плоди.

  • Краще всього обприскувати листя ввечері, незадовго до заходу сонця, щоб рослина зберегла всі необхідні поживні речовини, а сонце випалювало листя.

Читайте також