Коронавірус в Україні: хто може захворіти у першу чергу

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Вчора в Україні зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус. Також студента, який приїхав до Рівного із міста Чернівці, госпіталізували із підозрою на це ж захворювання. Директорка Рівненського Центру громадського здоров’я Олена Гандзюк повідомила, що зважаючи на досвід інших країн, можна виділити групу ризику – хто в першу чергу може захворіти:

  • Медичні працівники;
  • Патрульні поліцейські;
  • Обслуговуючих персонал;
  • Громадяни, які приїхали із країн, в яких зафіксували спалахи коронавірусу.

Також не варто перебувати серед скупчення людей, а особливо – на автовокзалах і аеровокзалах.

За словами пані Гандзюк, із досвіду інших країн помітили, що найуразливішими до захворювання є пенсіонери і група людей, яка користується в першу чергу друкованими засобами інформації, телебаченням і радіо. Нині працюють над інформатизацією жителів Рівненщини:

«У сільське населення були надіслані листи в усі ОТГ і прохання провести роз’яснювальну роботу із залученням лідера громадської думки в плані здоров’я – сімейного лікаря. Надіслано лист в управління освіти, зараз будуть канікули, то школи і освітні заклади в меншій зоні ризику через канікули», - розповіла директорка Рівненського центру громадського здоров’я.

Закладам таким як ЦНАП, Рівнегаз, Рівнеобленерго, Рівнеоблводоканал, Центр зайнятості запропонували транслювати інформацію про коронавірус і його запобіганню на інформаційних табло. Саме через те, що там перебуває багато людей старшого віку. Аналогічні звернення отримали торгово-розважальні заклади.

Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Захворювання, яке викликав новий коронавірус, називається COVID-19. 20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів.

 

Читайте також