Крадіжки, ДТП та вирубки лісу: як на Рівненщині шкодять обленерго?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У 2019 році на Рівненщині було зафіксовано 172 факти пошкодження та крадіжок електрообладнання. Зловмисники завдали шкоди ПрАТ «Рівнеобленерго» на понад 650 тисяч гривень. Окрім крадіжок енергообладнання, найчастіше його пошкодження відбуваються внаслідок дорожньо-транспортних пригод (99 випадків) та несанкціонованої вирубки лісу (48 випадків).

Варто зауважити, що за заявами Товариства відкриваються кримінальні провадження, встановлюються винні та відшкодовуються завдані збитки. Поліції та енергетикам минулоріч вдалося встановити особи порушників та стягнути кошти у 75% випадків завдання збитків, що свідчить про доволі ефективну роботу правоохоронців та працівників ПрАТ «Рівнеобленерго» та неуникність покарання - відповідальність за скоєне рано чи пізно настане.

Нагадуємо, розкрадання та розукомплектовування енергообладання призводить до аварійних знеструмлень будинків, вулиць, а подекуди і цілих населених пунктів, включно з соціальними об’єктами. Тому у протидії таким провопорушенням зацікавлені не лише енергетики, а й населення. Прохання до споживачів електричної енергії: в жодному разі не приховувати інформацію від правоохоронців стосовно незаконних дій злочинців. Спільні дії з попередження крадіжок – запорука якісного та безпечного електропостачання! Адже, крадіжки електрообладнання – це не лише знеструмлення споживачів, збитки для компанії, а й загроза життю людей, які наражають себе та оточуючих на небезпеку ураження електричним струмом!

Про факти крадіжок та пошкодження майна ПрАТ «Рівнеобленерго» повідомляйте за номерами телефонів (0362) 694-298, 694-479, (067) 620-44-11, (050) 490-44-11, (093) 320-44-11, за адресою: м. Рівне, вул. Князя Володимира, 71 або в район електричних мереж за місцем проживання.

Читайте також