Краса чи несмак: у Рівному добудова у центрі міста викликала резонанс

Олександр Курсик / Фейсбук

На перехресті вулиць Соборна та В'ячеслава Чорновола знаходиться будинок, який нещодавно набув нового вигляду. Тут за бажанням нового власника кафе, яке розташоване на другому поверсі, провели реконструкцію.

Ще на початку жовтня місяця розпочалися ремонтні роботи. Обіцяли зробити широкий балкон, який мав бути частиною кафе. Але як повідомляло раніше Рівне Вечірнє, міська влада зобов’я­зала архітектора Віталія Міщука не обмежуватися лише кафетерієм, а подумати, що робити з усім фасадом.

Ось як мала виглядати будівля після реконструкції:

Натомість не все так склалося, як гадалося. Днями будівельники зняли плівку з добудови у центрі Рівного. Бачимо, що реальність далека від запропонованого раніше благоустрою будинку, який знаходиться у самісінькому центрі Рівного. На фото видно, що стилі реконструйованої частини та основної будівлі кардинально відрізняються. Попри це підприємець, який проводить  ремонт у центральному будинку міста, має погодження містобудівної ради.

Раніше, начальник відділу генплану та розвитку Рівного Андрій Юрков розповів РВ, що управління архітектури запропонувало бізнесмену розробити концепцію реконструкції усього фасаду будинку:

- Підприємець попросив зробити реконструкцію балкона на другому поверсі. Оскільки це центр міста, то його пропозиція була винесена на містобудівну раду. Провідні архітектори запропонували, щоб підприємець розробив концепцію облагородження усього будинку. Так, усі наступні орендарі, які схочуть робити ремонт чи реконструкцію, мають користуватися концепцією опорядження усього фасаду.

Даний витвір архітектурного мистецтва сколихнув соціальну мережу, і поки що не назбирав жодного позитивного відгуку від містян. 

Рівнянин Олександр Курсик коментує добудову: 

"Зняли плівку і показали рівнянам що наробили. 
Я не Антоніо Гауді, звісно, але це несмак суцільний!!!! 
Як цю шпаківню затвердили цілі архітектори з містобудівної ради????!!!! Стилі основної будівлі і добудови різні, та і сам ‚прищ’ цей ну ‚дуже‘ доречний в серці міста. 
Рівному вкрай потрібен принциповий головний архітектор, а то Бенджаміни Франкліни перемагають вже здоровий глузд."

Олена Бобровська:

"Капєц якийсь(..як бородавка на носі...ніби мала..а в очі кидається і вид псує)"

Roman Lebed :

"стиль "бурштиновий шик"

Однак, не всі такі категоричні щодо цієї конструкції:

Natalia Pastuhova:

"А я не бачу у стилі прибудови трагедії. Так, вона не класична. Так, вона контрастує із основним приміщенням. Але це не жахливо. Це - новаторство. Мене більше бісять сусідні вивіски магазинів - ото несмак повний."

 

Читайте також