Куди можна їхати, а куди - зась: Україна оновила список країн "червоної" та "зеленої" зон

Фото - ілюстративне

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон станом на 30 жовтня 2020 року.

Як повідомляється у Telegram-каналі Державного агентства розвитку туризму України, зокрема, з популярних туристичних країн до "червоної" зони потрапила Болгарія, а до "зеленої" - Ізраїль, повідомляє УНІАН

Які країни потрапили до "червоної" зони

Станом на 30 жовтня до "червоної" зони потрапили 50 країн, серед яких в тому числі: Австрія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Вірменія, Грузія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кувейт, Ліван, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, США, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Чорногорія, Швейцарія та інші.

Після повернення з країн "червоної" зони українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку "Дій вдома". Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту.

Для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває Covid-19. Обсервації не підлягають особи, що прибули з країн "червоної" зони, якщо вони мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Які країни потрапили до "зеленої" зони

Станом на 30 жовтня до "зеленої" зони потрапили Україна та ще 143 країни, серед яких в тому числі: Австралія, Азербайджан, Албанія, Білорусь, Бразилія, Греція, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Казахстан, Канада, Кенія, Кіпр, Китай, Колумбія, Куба, Латвія, Литва, Мальдіви, Марокко, Мексика, Молдова, Непал, Німеччина, Нова Зеландія, Норвегія, ОАЕ, Парагвай, Перу, Росія, Саудівська Аравія, Сербія, Таїланд, Туніс, Туреччина, Узбекистан, Фінляндія, Швеція, Японія та інші.

По поверненню з цих країн не потрібно здавати тест на коронавірус чи йти на самоізоляцію.

З повним переліком "червоних" та "зелених" країн можна ознайомитися на сайті МОЗ.

Читайте також