Куди у Рівному піти з дитиною: перелік цікавих місць та зон відпочинку

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У Рівному є низка дитячих розважальних центрів, які із впровадженням карантину стали тимчасово недоступними для відвідування. Однак потреба цікаво та активно проводити час зі своїми дітьми у батьків не зникла, тому кожен шукає можливість розважити малечу навіть у теперішніх умовах.

Ми зробили підбірку місць, куди можна піти з дитиною у Рівному.

Зоопарк

Рівненський зоопарк вважається одним з найбільш популярних та доглянутих в Україні. Окрім класичного споглядання за тваринами та представниками екзотаріума, тут є де прогулятися та відпочити. На території звіринцю – кілька фотозон та дитячих майданчиків. Днями у зоопарку з’явилися нові скульптури, які виготовили майстри з Черкас.

Парк Молоді (Лебединка)

На території парку є дитячий та спортивний майданчики, простора територія для прогулянок з колясками. Тут можна орендувати дитячий автомобіль, самокат, або велосипед. Одна з родзинок Лебединки – алея кованих скульптур. Однак автори експозиції неодноразово наголошували, що вилазити на фігури заборонено, адже це небезпечно для життя та здоров’я дітей.

Парк Хімік (Ювілейний)

Найбільший парк мікрорайону, де є дитячий та спортивний майданчики, мотузковий парк та скеледром. На «Хіміку» є також алея дерев’яних скульптур. Частенько мешканці району влаштовують тут пікніки. Місце підходить для прогулянок з коляскою та активного відпочинку.

Парк імені Тараса Шевченка

У парку є містечко атракціонів, утім нині воно зачинене через карантин. Це найбільше зелена зона у середмісті Рівного, де окрім як заховатися від сонця, можна поїсти морозива, погратися на дитячому майданчику та поспостерігати за дійством на літній сцені парку. Незабаром у підземеллях парку Шевченка мають відкрити квест-кімнати, які стануть ще однією родзинкою відпочинкової зони.

Городище Оствиця

Одна з нових цікавих локацій у Рівному, яку постійно доповнюють різноманітними туристичними родзинками. Парк історичної реконструкції часів Київської Русі знаходиться на лівому березі Басового Кута. Сюди можна прийти з дитиною, прокататися на історичному човні та помилуватися природою. На території організовують дитячі дні народження та проводять екскурсійні прогулянки.

Парк Просвіти (Північний)

Один з наймолодших парків Рівного, який розташований у густонаселеному районі міста. Серед розваг – дитячий та спортивні майданчики. По всьому периметру парку облаштовані пішохідні доріжки та лавочки.

Пагорб Слави

Величезна територія на околиці міста може бути цікавою з точки зору піших прогулянок. Серед наявної інфраструктури – дитячий майданчик при вході до парку. Поблизу Меморіалу – невеликий музей просто неба з військовою технікою.

Парк ПДМ

Колись занедбану територію потроху почали облагороджувати. У рамках проекту громадського бюджету тут облаштували пішохідні доріжки, встановили невелику ігрову зону для дітей та спортивний майданчик.

Рівненський обласний краєзнавчий музей

У зв’язку з карантином внутрішні зали музею поки що зачинені. Проте днями відкрили оглядовий майданчик на території музею, який може бути цікавим дітлахам. Він працює з 10-ої ранку до 17:30.

Досі не відкрився сезон на Рівненський дитячій залізниці. Невеличкий вагон-поїзд традиційно користується популярністю серед малечі.

Після зняття обмежувальних заходів у Рівному знову стануть доступні для відвідування дитячі розважальні центри «Мультіпарк», «SkyUp», «Леопарк», «Fly Kids», «Курага».

Читайте також