Куди йдуть гроші: на території парку Шевченка у Рівному незаконно працюють платна парковка і шиномонтаж (ФОТО)

На початку жовтня у Рівному завершилось службове розслідування щодо директора парку культури і відпочинку ім.Шевченка Андрія Черепанова. Це було викликано тим, що на території парку незаконно розмістили МАФ - автокав'ярню, яка працювала без жодних дозвільних документів. Також йому закидали занедбаність парку. Відтак, за результатами розслідування дії директора визнали незаконними. Після цього на сесії міської ради вирішили створити спеціальну депутатську комісію, яка повинна вивчити діяльність парку та встановити, чи є там які-небудь порушення. Так, головою комісії міський голова Рівного Володимир Хомко назначив депутата Святослава Стельмащука.

Так, сьогодні, 1 листопада, вранці він разом із журналістами навідався до парку, аби перевірити інформацію про те, чи справді на території парку незаконно працюють платна парковка і шиномонтаж.

Сам директор парку Андрій Черепанов стверджував, в тому числі і контролюючим органам, про те, що парковки в парку немає, а на тій території стоїть виключно господарський транспорт, який облуговує парк. Тому депутати вирішили перевірити, чи так це є насправді. 

Виявилося, що на парковці господарського транспорту майже немає, натомість було багато приватних легкових автомобілів та позашляховиків. Відтак, факт незаконної комерційної діяльності підтвердився.

- Ми сьогодні прийшли і бачимо, що тут на парковці наразі стоїть понад 30 автомобілів, здійснюється безпроблемний заїзд і виїзд автомобілів з території парковки. За моєю інформацією, вартість перебування автомобіля на цій парковці за ніч коштує від 20 до 30 грн. Така діяльність є незаконною, тому що ця земельна ділянка належить до парку і в неї цільове призначення - для обслуговування парку, а не для здійснення комерційної діяльності. Тому такі дії є незаконними, адже це - нецільове використання земельної ділянки, що порушує земельне законодавство. Сьогодні ми підтвердили цей факт, - зазначив голова депутатської комісії Святослав Стельмащук.

Святослав Стельмащук

Депутат також каже, що будуть з'ясовувати, на яких підставах і хто саме дозволив облаштувати тут парковку і шиномонтаж:

- Директор парку не має права без погодження керівництва міста на власний розсуд вирішувати, кому і на що віддавати в оренду територію парку і наявні там приміщення, які є майном громади Рівного. Тому ми будемо з цим розбиратися далі і вирішувати, чи не перевищує керівник парку свої службові повноваження. Також в законодавстві є таке поняття, як бездіяльність. Якщо директор парку не дозволяв діяльність цих об'єктів, але, знаючи про їхню роботу, просто бездіє, нічого не робить і закриває очі на це порушення, то будемо піднімати питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Крім цього, депутатів цікавить, куди саме йдуть гроші від парковки та діяльності шиномонтажа - на поліпшення стану парку чи на особисте збагачення його директора Андрія Черепанова.

- Я як депутат не маю нічого проти облаштування парковки чи шиномонтажу, але це потрібно робити згідно з законодавством у правовому полі, - підкреслює Святослав Стельмащук.

Таким чином, за результатом перевірок усі встановлені факти порушень обговорять на засіданні спеціальної депутатської комісії, яка відбудеться вже наступного тижня - у вівторок, 5 листопада, об 11 годині в залі засідань міськвиконкому (вул. Соборна, 12а). Саме там планують і отримати відповіді на багато питань від директора парку. А члени комісії приймуть рішення, що саме робити з цими порушеннями в парку.

Читайте також