Купити електронну сигарету і заощадити

Електронні пристрої для доставлення нікотину, які зазвичай називають просто вейпи — вже достатньо відоме та розповсюджене явище в сучасному світі. Вони мають привабливий вигляд та випромінюють приємний аромат, на відміну від традиційних сигарет. Можливо, ви вже думали перейти на вейпінг, але вас трохи лякає сума, в яку вам обійдеться це задоволення? Якщо ви вважаєте, що купити електронну сигарету дешево неможливо, прочитайте цю статтю.

Чому вейпінг краще за куріння:

Перш ніж перейдемо до обчислень та розрахунків, зупинимося трохи докладніше на причинах обрати вейпінг замість куріння:

1.    Люди не люблять курців, особливо, якщо самі вони не курять. Натомість вейпінг сприймається навколишніми більш прийнятною соціальною звичкою. І це виправдано хоча б тому, що пар від електронної сигарети не впливає на здоров'я «пасивних» вейперів, на відміну від диму від звичайних сигарет.

2.    Пар не має неприємного запаху, який супроводжує всіх без виключення затятих курців і яким дуже швидко просочуються їхні руки, волосся і речі.

3.    Рідини для заправки картриджів мають дуже різноманітні аромати, що дозволить вам вибрати улюблений або навіть декілька — такої опції виробники звичайних сигарет точно не передбачили.

4.    Вейпінг не можна назвати цілком корисною звичкою. Але, як доводять вчені, вона наносить в рази менше шкоди здоров'ю дорослого курця, ніж щоденне використання традиційних сигарет.

Якщо ви вже перепробували всі засоби й не змогли кинути курити, варто перейти на електронні сигарети — так ви збережете своє здоров'я і позбавитеся неприємного відчуття, що не досягли успіху у намаганнях вести більш здоровий спосіб життя.

Скільки коштуватиме ваш новий стиль життя і чи дійсно він дешевше за куріння

У 2022 році пачка сигарет коштує приблизно 70 грн. Якщо припустити, що пачки вистачає на один день, то місяць куріння обходиться у 2100 грн.

Щоб почати парити, необхідно придбати под-систему, яка включає батарейний блок та картридж. Мінімальна ціна такого набору становить приблизно 600 грн. Для заправки використовуються спеціальні рідини, середня вартість флакона коливається в межах 200 грн (за 60 мл органічного нікотину або 30 мл сольового).

В простих под-системах об'єм картриджа становить 2 мл, цього вистачає приблизно на 400 затяжок. Якщо припустити, що в одній звичайній сигареті приблизно 20 затяжок, а в пачці — 400, вийде, що вміст одного заправленого картриджа дорівнює одній пачці сигарет.

Одного флакона 30 мл вистачить на 15 заправок картриджа, а отже, на 15 днів. Тобто на місяць вам знадобиться 2 флакони, ціна яких починається від 200 грн. 
Картриджі теж потрібно міняти час від часу. Але зазвичай картриджі працюють без втрати смаку приблизно 2 тижні. Отже, на місяць їх знадобиться 2 штуки. Ціна картриджів становить приблизно 120-140 грн.

Підсумуємо: для вейпера-початківця стартовий набір, один картридж та рідина на місяць коштуватимуть 1140 грн. Це майже на 1000 грн дешевше, ніж місячний запас звичайних сигарет. Непогана економія для початку. А далі вам доведеться купувати тільки картриджі та рідину, витрати на які в місяць становитимуть всього 680 грн (два картриджі по 140 грн та два флакони рідини по 200 грн).

Тепер можна підбити підсумки за півроку. За умови куріння традиційних сигарет ви витратите близько 12600 грн (2100*6), а якщо перейдете на електронки, то витрати складуть 4540 грн (680*5+1140). Реальна економія за таких умов складає понад 8000 грн. Зізнайтеся, що вже мрієте, на що саме їх можна витратити!

Читайте також