Курчатова, Орлова й Костромська: у Рівному можуть перейменувати низку вулиць

Ілюстративне фото

Нещодавно в Рівному вулицю Островського рішенням сесії перейменували у Покровську. Це була остання вулиця у місті, яка підпадала під закон про декомунізацію. Попри це, ще на низку «артерій» обласного центру можуть чекати зміни. Про це сьогодні заявив головний архітектор міста Дмитро Котляров.

За його словами, є звернення від рівнян, які просять перейменувати деякі вулиць. Серед них – Курчатова, Орлова, Осіпова, Спартака, Ціолковського, провулок генерала Червонія. Також рівнян звернулись із пропозиціями змінити назви вулиць Костромська та Декабристів.

Тож головний архітектор просив у міського голови дати протокольне доручення відповідному відділу для вивчення думки мешканців обласного центру з цього приводу.

«Ці назви вулиць на сьогоднішній день теж викликають у дуже багатьох рівнян різні думки, чи треба вони. Думаю, тут ми повинні спрацювати на випередження, тобто, відділ дослідить ситуацію, є процедура і після цього ми з вами приступимо до перейменування», - додав Котляров.

Нагадаємо, процес декомунізації у Рівненській області ще триває. Зокрема, нині тривають громадські слухання у Вараській громаді з приводу перейменування кілька вулиць.

Читайте також