Легендарні арбітри Ліги Чемпіонів

Ключові iгри Ліги Чемпіонів, як правило, приваблюють нас інтригуючими матчами, несподіваними результатами та красивими голами. Набагато рідше ми обговорюємо суддівські рішення, і саме це є головним критерієм якості роботи арбітра, втім, іноді саме суддівські рішення у спірних моментах і є головним предметом дискусій в рамках того чи іншого матчу. Більш того, часом доходить навіть до скандалів. Сьогодні ситуація ускладнюється ще й застосуванням технології VAR, яка породжує ще більше запитань до арбітрів, ніж допомагає виключити спірні моменти на полі. Зрозуміло, від цього часто побічно страждають і любителі азарту, які ставлять на матчі реальні гроші.

Такі ігромани навіть вивчають різні ресурси на тему того, як краще ставити на спорт, хоча насправді ж жодна з тактик не здатна гарантувати виграш, а самі такі ресурси мають на меті лише затягти ігроманів на сайти БК і змусити їх розлучитися з грошима. За посиланням вище представлена інформація про бонусну пропозицію від 1xBet, однак пам'ятайте, що вкрай важливо самостійно читати умови на офіційному сайті, який, до речi, може бути заблокований, адже контора заборонена в багатьох країнах.

Пам'ятайте, що все залежить виключно від вас самих і найнадійніший спосіб убезпечити себе від втрат - взагалі не грати в азартні ігри, до яких ставки на спорт, безсумнівно, вiдносяться. Але повернемось до футболу i cьогодні поговоримо про видатних арбітрів, які є рекордсменами за кількістю матчів у Лізі Чемпіонів.

Вольфганг Штарк

Німецький арбітр Вольфганг Штарк завершив суддівську кар'єру в 2017 році, а працювати на матчах Ліги Чемпіонів закінчив восени 2014. Всього за плечима Штарка 51 матч у найпрестижнішого єврокубку, а першим поєдинком в рамках цього турніру для нього стала гра групової стадії сезону 2001/2002 між ПСВ і Нантом. Уже тоді Штарк видав 5 гірчичників, однак в цілому німецького арбітра не можна віднести до категорії найбільш жорстких суддів. Проте, в стилі його суддівства все ж проглядається німецька строгість і чіткість.

Головним досягненням Штарка став фінал Ліги Європи сезону 2011/2012. В тому матчі за трофей боролися дві іспанські команди Атлетіко і Атлетик, і арбітр показав п'ять жовтих карток. Сам поєдинок закінчився перемогою «матрацників». Втім, в рамках матчів збірних з ім'ям Штарка все ж пов'язаний скандальний матч молодіжних збірних Чилі та Аргентини в 2007 році, на якому суддя зафіксував 53 фолу і показав 9 жовтих і 2 червоні картки. Після матчу розгорілася бійка чилійських футболістів з поліцією, а арбітру довелося в буквальному сенсі рятуватися втечею зі стадіону.

Дамір Скоміна

Словенський арбітр Дамір Скоміна вже відпрацював на 52 матчах Ліги Чемпіонів і на даний момент продовжує суддівську кар'єру. Примітно, що працювати на суддівському терені словенець почав і зовсім в 19 років, а у 2008 році отримав можливість попрацювати на матчі ЛЧ між ПСВ і Марселем. Скоміна вважається досить ліберальним суддею і до жорстких санкцій по відношенню до гравців вдається лише в крайніх випадках. Арбітр судив фінал Ліги Європи сезону 2016/2017, а також вирішальний матч Ліги Чемпіонів у 2019 році. У нинішньому сезоні Скоміна відпрацював на матчі групової стадії між Аталантою і Аяксом, а крім ЛЧ арбітр обслуговує також матчі міжнародних турнірів між збірними і національні клубні чемпіонати.

Фелікс Брих

Чинним рекордсменом за кількістю матчів в Лізі Чемпіонів є Фелікс Брих, який вже відпрацював на 59 іграх і продовжує суддівську діяльність. Брих працював на фіналах Ліги Європи 2013/14 і Ліги Чемпіонів 2016/17. Німецький арбітр вважається одним з найбільш жорстких суддів в сучасному футболі, однак історія знає і куди більш суворих рефері, на кшталт Маркуса Мерка та інших арбітрів.

Читайте також