Лідер партії "Слуга народу" вважає, що карантин закінчиться в середині травня

На фото Олександр Корнієнко

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вважає, що Україна вчасно підготувалась до спалаху коронавірусу. Саме завдяки обмежувальним заходам, карантин закінчиться до середини травня. Таким чином, місцеві вибори у жовтні повинні відбутись. Проте, на всяк випадок, президентська фракція вивчає правові механізми їх перенесення. Про це Корнієнко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

«Зараз я відштовхуюся не від будь-якої офіційної інформації від заступника міністра Віктора Ляшка, міністра охорони здоров'я або прем'єр-міністра. Це скоріше інтуїтивно, бачачи динаміку і те, що карантинні заходи діють – у нас поки що трохи більш полога крива захворюваності в порівнянні з іншими європейськими країнами», – сказав Корнієнко.

Згідно з Конституцією, місцеві вибори повинні відбутись 25 жовтня 2020 року. Корнієнко сподівається, що через коронавірус їх переносити не доведеться, проте світові прецеденти у парламенті все ж вивчають.

"Ми досліджували правові механізми в тих країнах, де зараз вибори переносять. Там далеко не скрізь є зрозумілий правовий механізм. Якби раптом на момент оголошення виборів – у середині-кінці липня – тривав карантин, то, можливо, подібні розмови могли би бути", – пояснив лідер партії "Слуга народу".

Щодо "антикоронавірусних законів" – №3220 та №3275, якими висловила незадоволення Асоціація міст – через значні втрати місцевих бюджетів, то Корнієнко зазначає: частково позиція місцевої влади була врахована.

«Вони незадоволені, що ми у них забрали приблизно 12 мільярдів. Але потрібно розуміти нинішні обставини, у багатьох галузей забрали набагато більше. По-іншому ніяк. У нас карантин, у нас нормально не працює економіка і під загрозою медична система у випадку, якщо станеться різкий пік захворюваності», – розповів Корнієнко.

Читайте також