Лідери країн G7 пообіцяли всебічну підтримку Україні

Глави держав G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) ухвалили спільну заяву, у якій зобов’язалися продовжувати оборонну, економічну й гуманітарну підтримку України, а також посилювати тиск на Росію та об’єднуватися задля перемоги свободи в Європі і світі. Текст документа у неділю, 8 травня, оприлюднили на офіційному сайті Білого дому.

Зокрема в заяві зазначено, що G7 підтримує Україну і зробить все, щоби притягнути до відповідальності винуватців цієї війни за злочини проти українського народу. Також G7 продовжить постійну військову та оборонну допомогу Україні. Санкції, нафтове ембарго та підтримка обмежень проти Росії залишаються у них у пріоритеті. Країни G7 допоможуть Україні у відновленні після війни і захищатимуть демократичний вибір українського народу.

До зустрічі G7, яка відбувалася в онлайн-режимі, приєднався і президент Володимир Зеленський.

«Своїм вторгненням та діями в Україні ще з 2014 року Росія порушила міжнародний порядок, заснований на правилах, зокрема Статут ООН, створений після Другої світової війни, щоб позбавити наступні покоління лиха війни», – йдеться в заяві, повідомляє «Укрінформ».

Читайте також