Лідія Гольонко презентувала "Строкату хату" в Рівному

В обласній бібліотеці для молоді відбулася презентація книги для дітей «Строката хата» рівненської поетеси Лідії Гольонко, члена Національної спілки письменників України, лауреата премії ім. Валер’яна Поліщука (2017).

Її перу належать збірки поезій «Поріг» (1992), «Сім нот любові і печалі» (2015) та поема «Легенда про бурштин» (2016). Крім того вона бард, учасниця фестивалю сучасної пісні «Червона рута», трьох фестивалів авторської пісні та співаної поезії «Оберіг».

2017 року в Письменницькій робітні «Оповідач» з художнім редагуванням Любові Пшеничної побачила світ перша книжка Лідії Гольонко для дітей «Строката хата». Шанувальники творчості були приємно вражені новим виданням авторки.

Якщо говорити про зміст, то це унікальна збірка для юного читача. Пізнавальний характер поезій кличе дітей у чарівний світ природи, відкриває нові грані бачення навколишнього світу, вчить добру, повазі, бережному відношенню до всього живого і прекрасного та вмінню насолоджуватись красою рідного краю, що оточує нас навколо.

Креативні ілюстрації Вікторії Гордієнко зі Львова лише підсилили це занурення в природу.

Учні Колоденської ЗОШ мали можливість поспілкуватися з письменницею, яка розповіла про джерела своєї творчості, задати запитання та почути в авторському виконанні чудову поезію під акомпанемент гітари. Вони також декламували вірші з нової книги та подарували Лідії Гольонко малюнки- ілюстрації з власним баченням.

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчицька, письменники Ірина Баковецька, Ніна Горик, Любов Пшенична, Анна Лимич, Вікторія Климентовська, друзі, колеги висловили чимало схвальних відгуків про поетичні здобутки авторки та презентовану книгу і побажали Лідії Гольонко подальших успіхів та виходу нових книг.

 

 

Читайте також