Лікар Комаровський розповів, як захиститися від індійського штаму «Дельта»

Уберегтися від зараження мутацією коронавіруса «Дельта» можна, дотримуючись кількох умов. Про це розповів доктор Євген Комаровський на своєму YouTube-каналі.

У випадку з дуже заразним індійським штамом коронавіруса, слід обов'язково захищатися медичними масками, а також якомога частіше провітрювати приміщення і проводити час на свіжому повітрі.

«Хочете уберегтися, не треба подорожувати туди, де є багато випадків «Дельти». Обов'язково вакцинуйтеся і спілкуйтеся максимально на свіжому повітрі. Обмежте своє перебування в замкнутих просторах, в яких немає вентиляційної системи», - уточнив лікар.

Він додав, що не варто втрачати пильність навіть жителям тих країн, де мало випадків зараження штамом «Дельта».

Також він повідомив, що варіант «Дельта» дійсно більш заразний, ніж Уханьський вірус.

«За даними різних джерел, новий варіант відрізняється від початкового Уханьского тим, що він в 5-15, а то і в 20 разів більше заразний. Це говорить про те, що для виникнення хвороби потрібна менша доза інфікування. Умовно кажучи, якщо при початковому Уханьскому потрібно вдихнути, наприклад, тисячу вірусів, щоб заразитися, то для «Дельта» і ста вистачить», - пояснив Комаровський.

За словами Комаровського, при індійському штамі «Дельта» частіше виникають головний біль, виражена біль в горлі, нежить і проблеми з шлунково-кишковим трактом (болі в животі та діарея).

Читайте також