Лікарні Рівного отримають кошти на лікування пацієнтів з діагнозом COVID-19

8 травня у Рівному в управлінні охорони здоров'я відбулась селекторна нарада за участі першого заступника ОДА Сергія Подоліна та керівників лікарень області.

Як відомо, Національна служба здоров’я України розпочала прийом пропозицій щодо укладення договорів за пакетами з надання медичних послуг пацієнтам з підозрюваною або встановленою коронавірусною хворобою (COVID-19). Під час ранкової селекторної наради з керівниками лікувально – профілактичних закладів області Сергій Подолін наголосив на необхідності укладати договори за цими пакетами. 

До речі, пакети передбачають надання послуг з тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. Загалом на це додатково у державі виділено понад 15 млрд грн.

Як заявили у МОЗ, з 11- го травня стартує детальна експертиза всієї медичної інфраструктури. Фінансування відбуватиметься на кшталт бюджету минулого року.

«Медичну реформу ніхто не зупиняє, однак аналізуємо, бо є прогалини по деяких напрямах. Така робота дасть можливість не втратити трудові колективи», - наголосив Сергій Подолін.

Після селекторної наради перший заступник голови ОДА провів робочі наради, зустрівся з керівниками структурних підрозділів профільного управління , керівництвом КП “Рівненський центр громадського здоров’я”, наголосив на координації роботи. 

«Хотілося б, щоб вся інформація була почута, сприйнята та нею керувалися у роботі. Комунікації не завжди вистачає. А зараз треба працювати швидко та ефективно обмінюватися інформацією”,- наголосив Сергій Подолін.

Читайте також