"Ліс - це найкращий заряд енергії": розвідник із Рівного розповів про бойовий досвід

Старший майстер лісу Соснівського лісництва Юрій Сокотун розповів про свій бойовий досвід. 

Чоловік народився та живе у Рівному. 

Має дружину та трьох синів. 

Про його історію розповіли в Поліському лісовому офісі. 

З 2014 року Юрій «мандрує» Україною - спочатку Донеччина, тоді перерва на «цивілку».

А потім - з 24 лютого 2022 року - Житомирщина, Київщина, Дніпропетровська область, Херсонська, Харківська. Зараз несе службу на межі Харківщини та Луганщини.

Військовий зі стажем.

«Я буду йти до Перемоги. Багато хлопців новеньких приходить, їх потрібно навчити. Та й наші вміння дуже потрібні тут - то ж велика різниця, коли воює людина з досвідом і без. Як у кожній справі», - пояснює він.

Порівнюючи АТО і повномасштабну війну, не приховує - зараз гірше. Тоді була чітка лінія розмежування - попереду ворог, а позаду підтримка та прикриття, надійний тил. А зараз в окупантів ширша географія розміщення - постріли можуть бути і зі спини.

«Досвід роботи в лісовій галузі дуже допомагає. Я спочатку працював у рейдовій групі. Знаю, що таке вистежувати, спостерігати, краще орієнтуюся на місцевості. Бойові спецоперації часто пролягають через ліс та лісосмуги - я з допомогою квартальних стовпчиків, інших орієнтирів можу легко знайти дорогу», - каже співрозмовник.

Колеги в лісовій галузі, розповідає Юрій, стали побратимами тут. Це свої, рідні люди. Є багато друзів з Рівненщини, Житомирщини. Багато нових цікавих знайомих.

«Всі згуртовані, мужні, вмотивовані, знають, для чого тут і що від нас потрібно.

Постійно відчуваємо підтримку наших колег-лісівників. Нам оперативно допомагають у придбанні найнеобхіднішого», - розповідає військовий.

Після війни Юрій мріє повернутися на роботу в галузь.

«Ліс - це найкращий заряд енергії. Насправді я дуже любою спів пташок, аромат трав, свіжих ягід. Це додає життєвих сил. От переможемо скоро - і повернемося кожен до свого рідного, улюбленого. І всі будемо вдома», - додає Юрій. 

Читайте також