Лісгосп на Рівнещині отримав сертифікат міжнародного зразка

фото - Фейсбук

Державне підприємство «Млинівське лісове господарство» отримало сертифікат відповідності ведення лісового господарства згідно зі встановленими вимогами Лісової наглядової Ради (Forest Stewardship Council – FSC).

Наявність сертифікату засвідчує, що лісова продукція надходить з лісів, ведення господарства в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного і неперервного лісокористування, з врахуванням питань охорони довкілля, збереження біорізноманіття, інтересів працівників лісу та місцевого населення. 

Лісова сертифікація не має на меті отримання прибутку, а лише певних ринкових переваг. За результатом сертифікації видається сертифікат відповідності ведення лісового господарства встановленим вимогам. Після його отримання систематично (раз у рік) здійснюється наглядова перевірка відповідності системи ведення лісового господарства стандартам управління лісами та лісокористування на засадах сталого розвитку.

За результатами перевірки складається звіт про ведення лісового господарства в лісах і лісонасадженнях лісгоспу, підсумки оцінки ланцюжка постачання продукції, а також зауваження до невідповідності вимог стандарту FSC і рекомендації до усунення цих невідповідностей.

Джерело: ДП "Млинівське лісове господарство"

Читайте також