Лісівники Рівненщини запрошують посадити дерева для "Зеленої країни"

1 жовтня по всій Україні, і на Рівненщині зокрема, розпочнеться реалізація програми Президента «Зелена країна», під час якої кожен охочий у будь-якому куточку України зможе долучитися, посадити власне дерево і в такий спосіб зробити особистий внесок у збільшення лісистості нашої області, і України загалом.

«Посадка лісу, створення лісових культур – це щоденна, звична робота для наших лісівників. Навесні в області ми посадили майже 24 млн штук сіянців основних лісоутворюючих порід. І зараз запрошуємо всіх приєднатися до цієї благородної справи, взяти участь у масштабному залісненні України в рамках програми Президента України «Зелена країна», - наголосив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.

Восени на Рівненщині під час акції «Створюємо ліси разом» планують створити 23 га лісових культур і посадити 158,8 тис штук сіянців. Інформація про місця, де відбуватимуться заходи і відповідальних осіб по лісгоспах, на сайті Рівненського ОУЛМГ https://rivnelis.gov.ua/material/1253

На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням https://zelenakraina.gov.ua/, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції “Створюємо ліси разом”. Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і покажуть, як садити ліс.

Пресслужба Рівненського ОУЛМГ

Читайте також