Лист із погрозою підриву Рівненської АЕС був російською та зі словами "Слава Аллаху"

Фото з відкритих джерел

Вчора на електронну пошту Рівненської атомної електростанції прийшло повідомлення про загрозу здійснення акту ядерного тероризму (диверсії) проти Рівненської АЕС. 

Відповідні служби відреагували на це і провели огляд основного обладнання реакторних відділень енергоблоків №№ 1-4, приміщень та будівель електростанції, периметру захищеної зони та прилеглої території, особливо важливих об’єктів РАЕС за межами захищеної зони. Інформація про диверсію не підтвердилась. 

Суспільне із посиланням на слова начальника управління СБУ в області з координації антитерористичної діяльності Олександра Пижа повідомляє, що повідомлення про підготовку до вибуху на Рівненській АЕС було написане російською мовою. 

За фактом неправдивого повідомлення відкрили кримінальне провадження.

10 листопада після шостої вечора на ряд офіційних електронних скриньок, зокрема НАЕК "Енергоатом" та Служби безпеки України, надійшли повідомлення про підготовку до вибуху, розповів Олександр Пиж.

"Повідомлення наступного характеру, написане російською мовою: "Это будет самый большой взрыв за последнее время. Ривненская РАЕС и Южноукраинская взлетят в небо". "Слава Аллаху" звучало також. Коротке повідомлення, що це відбудеться до 23-ї години", – сказав він Суспільному.

Інформація про диверсію не підтвердилась.

 

Читайте також