Літак із Уханя у Рівне не прилетить

Фото - відкриті джерела

У мережі з’явилась інформація про те, що в Рівненському аеропорту приземлиться літак із евакуйованими із Китаю українцями та іншими іноземцями. Ніби то Львівська ОДА відмовилась прийняти літак на території області. Однак, як повідомляє видання «Українські новини», в Рівненькій ОДА також відмовили через відсутність можливості забезпечення необхідних заходів у лікувально-профілактичних закладах області.

Відомо також, що Центр громадського здоров’я звертався до Рівненської ОДА ще 10 лютого.

У МВС повідомили, що наш літак забере громадян із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.

 Крім того, встановлено тимчасові обмеження та особливі умови для в’їзду осіб, які перебували у КНР. На найближчі 14 днів вони будуть ізольовані на обсервацію. Приміщення з евакуйованими будуть посилені – буде утворене подвійне кільце захисту, охорони та знезараження.  Для перевезення підготовлено 7 автобусів ДСНС. 

«Всі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту. Літак буде розділений на зони. Пасажири забезпечуватимуться їжею, засобами особистої гігієни та санітарними засобами, в тому числі - медичними масками, які будуть змінюватися під час польоту», - розповів міністр МВС Арсен Аваков. 

 

Читайте також