Літака, "полуторку" та гармати біля краєзнавчого музею у Рівному відреставрують "Рівне Разом"

Оглядовий майданчик біля Рівненського обласного краєзнавчого музею, де зберігають експонати - оновлять. За словами заступниці директора закладу Тетяни Самсонюк, під час пандемії коронавірусу заклади культури втратили відвідувачів і основний дохід. Саме тому працівники музею почали шукати благодійників, які б долучилися до порятунку тих експонатів, які знаходяться на його території.

«Громадська організація “Рівне Разом” допомагає відновити оглядовий майданчик краєзнавчого музею, де зберігаються експонати, які привертають увагу рівнян і гостей міста. Вони давно потребували реставраційних робіт, але для цього потрібні були великі кошти. Ми дуже вдячні, що Віктор Шакирзян та волонтери допомагають нашому музею у такий складний час», - зазначила Тетяна Самсонюк.

Серед експонатів музею є літак, який привертає найбільшу увагу відвідувачів, та унікальний історичний човен, що потребує реставрації. Майданчик не накритий і техніка, яка на ньому зберігається, від опадів та погодних умов псується.

Голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян, який перевірив процес реставрації експонатів музею, говорить про важливість збереження нашої історії та експонатів музею:

«Краєзнавчий музей — це унікальний заклад у Рівному. Він, по суті, є скарбницею міста, де зберігається його історія. Сама споруда музею є історичним і архітектурним надбанням міста, тут розташовувалась гімназія, де навчались і викладали видатні діячі науки і вітчизняної літератури. Отже, маємо разом зробити все можливе, аби створити максимально сприятливі умови для успішної діяльності цього закладу», - прокоментував голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Окрім ремонтних робіт у музеї планують поставити нові таблички з QR-кодами, щоб люди могли не тільки дивитися на експонати, але й побачити їх у дії.

Читайте також