Літню Олімпіаду-2020 через коронавірус перенесли на рік

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прийняв рішення перенести Літні Олімпійські ігри-2020, що мають відбутися в Токіо, на один рік через пандемію коронавірусу SARS-CoV-2. З проханням про відтермінування в МОК звернувся прем'єр-міністр Японії Абе Шіндзо, повідомляє Громадське з посиланням на американське видання Тhe Guardian.

Нагадаємо, що раніше МОК заявляв, що рішення про долю Олімпіади-2020 у Токіо мають ухвалити протягом чотирьох тижнів. Втім, вчора в інтерв'ю USA Today багаторічний член Міжнародного олімпійського комітету Дік Паунд заявив, що відтермінування Ігор-2020 вже вирішено.

«На основі інформації, якою володіє МОК, ухвалили рішення про відтермінування. Ще не визначилися з тим, що робити далі, але Ігри 24 липня не почнуться, наскільки мені відомо», — заявив Паунд.

Також зазначимо, що Олімпійський комітет Японії, відповідальний за організацію найближчої літньої Олімпіади-2020, вперше допустив можливість перенесення змагань через пандемію коронавірусу SARS-CoV-2. Раніше ж про відмову від участі в літніх Олімпійських іграх-2020 у Токіо через поширення коронавірусу вже заявили збірні Канади та Австралії. Національний олімпійський комітет Канади також закликав МОК і ВООЗ перенести ігри на літо 2021 року.

До слова, ще раніше Міжнародний олімпійський комітет виключив можливість проведення Олімпійських ігор-2020 у Токіо без глядачів, оскільки, на його думку, це суперечитиме самій суті олімпійських змагань, покликаних збирати людей разом.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри повинні були відбутися в Токіо з 24 липня до 9 серпня. Перенесення ігор у 2020 році відбулося вперше в історії Олімпіади, адже раніше змагання ніколи не відтерміновували, але скасовували тричі - через світові війни в 1916, 1940 і 1944 роках.

Читайте також