Літо буде аномально спекотним і сухим: до якої погоди готуватися українцям

В останні роки влітку в Україні фіксують рекордно високі температури повітря, а кількість опадів то аномально велика, то навпаки — дощі практично відсутні. 

Як повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух для "24 каналу", метеорологи простежують збільшення тривалості бездощового періоду та зростання інтенсивності гроз, злив, граду, шквалу.

Тому українцям слід готуватися до великої кількості спекотних днів та тропічних ночей. Спекотний період теж буде тривалішим, тому для відпочинку біля водойм буде достатньо часу. 

Найгарячіше буде у західних областях України, тут очікуватиметься дефіцит дощу. При цьому вона сприятиме зростанню пожежної небезпеки.

Аномально спекотним буде червень. У перший місяць літа прогнозують найвищу температуру порівняно з середніми багаторічними даними за останні 30 років. За словами Балабух, повітря в червні прогріється до рівня липня, який є найтеплішим літнім місяцем. У липні температура не знизиться. Лише у серпні температура повітря врівноважиться до норми. 

Читайте також