Ліцеїстам Рівненщини розповіли про відповідальність за вчинення правопорушень

Учням КЗ «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» прокурори розповіли про відповідальність за вчинення правопорушень

Ювенальні прокурори Острозького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури спільно із представниками Острозького бюро правової допомоги та районного сектору з питань пробації днями провели лекцію для ліцеїстів КЗ «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради. Під час занять учням  роз’яснили законодавство, що стосується захисту прав дітей та відповідальності неповнолітніх, в тому числі і за вчинення кримінальних правопорушень, які, на жаль, скоюють однолітки присутніх.

Лектори зосередили увагу учнів на причинах та умовах скоєння тих чи інших правопорушень неповнолітніми, і таким чином намагалися застерегти слухачів лекції від скоєння злочинів, що так актуально під час літніх канікул, які найближчим часом розпочнуться.

Також у ході лекції юнаки мали змогу ознайомитись з професіями лекторів, основними напрямами діяльності, дізнались дещо більше про законодавство України.

Слід зазначити, що упродовж січня-червня 2018 року для старшокласників шкіл міста Острога та Острозького району проведено цілий цикл лекцій з питань захисту прав дітей та відповідальності неповнолітніх.

Відтак, доносячи до ліцеїстів та учнів шкіл необхідну інформацію, роз’яснюючи їм наслідки незаконних дій, прокурори, лектори і педагоги, які сприяють зустрічам своїх вихованців із правоохоронцями, сподіваються, що це позитивно вплине на підвищення свідомості юних мешканців міста і району та на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

За інформацією Здолбунівської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також