Ліцеїсти на Рівненщині перемогли у військово-патріотичній грі (ФОТО)

Вихованці Острозького обласного ліцей-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою перемогли у Всеукраїнській військово-патріотичні грі «Вояцький дух».

Змагання відбувалися упродовж 20–23 вересня на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ «Десна», що на Чернігівщині. У грі, яка складається з 23 етапів, узяли участь 20 команд з 14 регіонів України, сформованих із юнацтва віком від 14 до 17 років; загальна кількість – 156 учасників. Про це повідомляє RvNews.

Острозькі ліцеїсти під керівництвом командира роти, підполковника Ігоря Тимощука представляли Рівненську область. Команда вихованців військового ліцею «Острозька дружина» складалася з таких курсантів: Роман Тиднюк, Ярослав Маначинський, Олександр Онопрійчук, Олександр Мазунов, Антон Пархомець, Олександр Мельничук.

Складність етапів змагань вимагала від учасників чималої фізичної та спеціальної військової підготовки, набуття навиків виживання в екстремальних умовах і дій під час бойового зіткнення.

Насамперед команди продемонстрували вміння зі стройової підготовки, захисту від нападу різноманітною зброєю та фізичної підготовки. Крім того, першого дня учасники змагалися в конкурсі-вітанні «Візитівка».

Другого дня патріотична молодь демонструвала свою підготовленість у стрільбі на влучність із бойової зброї (пістолет Макарова та автомата Калашникова). Також показували вправність у метанні навальної гранати в «групу супротивника» та в розбірці і складанні автомата на час у положенні сидячи на колінах. Найбільш емоційним досвідом для юнацтва був етап з обкаткою танком із метанням навчальної гранати в нього. Заступник із виховної роботи Острозького обласного ліцей-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Тетяна Матласевич каже, що саме про це завдання гри колектив ліцею найбільше хвилювався.

Третього дня демонстрували навики таборування. Облаштувавши місце для наметів, маскування, сигналізацію та охорону табору, провели ніч у лісі. Третій день гри проходив на тактичному полі. Молодь, використовуючи свої навики орієнтування і читання карти, долала психологічну смугу перешкод; демонструвала вміння з надання домедичної допомоги пораненому в зоні обстрілу; виявлення протитанкових мін на визначеній ділянці дороги та ін. Останнього дня відбулася тактична гра «Сполох» зі зброю лазертаг.

За результатами гри з великим відривом перемогу здобула команда Острозького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Острозька дружина», обійшовши команди сильних учасників Комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» (м. Рубіжне, Луганська обл.) та Військово-патріотичного клубу «Сокіл» («Джура») (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.).

Вітаємо ліцеїстів та зичимо подальших перемог!

Читайте також