Лукашенко заявив Путіну, що Польща і НАТО хочуть забрати Захід України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі із Володимиром Путіним заявив, що стурбований планами Польщі та НАТО забрати захід України. 

Про це повідомляє білоруське видання BELTA. 

"Є цікаві якісь речі несподівано в Україні. Ви це чудово знаєте. Нас, та й вас це має турбувати, що вони (політики) вже роблять кроки до того, щоби розчленувати Україну. Нас турбує те, що вони готові, - поляки , натівці - вийти, "допомогти" таким чином забрати, як до 1939 року, Західну Україну.

Нас це насторожує не лише з точки зору сьогоднішньої безпеки. Це їхня стратегія і щодо Західної Білорусі. Тому ми вухо гостро тримаємо. І, як я говорив , ще українцям доведеться нас просити, щоб ми не допустили відриву цієї західної частини та інших частин від України… Це моя така позиція, але ви це точно знаєте, – сказав Олександр Лукашенко.

– Тут у нас теж проблем не менше, але вже не наших проблем. Їх проблеми, які нам доведеться вирішувати. Вчорашня незрозуміла поведінка у Києві президента Дуди. До речі, який практично нічого не вирішує у Польщі. Займається цими фейками", - додав він. 

До слова, такі ж заяви раніше лунали й від голови переговорної делегації рф Володимира Мединського, а також від міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова та від голови російської розвідки Сергія Наришкіна. 

Читайте також