Лукашенко звинуватив Україну в обстрілі та наказав взяти під приціл центри прийняття рішень "противників"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в обстрілі території РБ та наказав своїм військовим взяти під приціл "центри прийняття рішень" противників Білорусі. 

Про це він заявив 2 липня під урочистих зборах з нагоди Дня незалежності, передає білоруське держагентство БЕЛТА.

"Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами "Панцир" вдалося перехопити всі ракети, які були пущені Збройними силами України, - сказав Лукашенко. 

Також він заявив, що наказав своїм військовим взяти під приціл центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

- Хочу попередити "яструбів" і сказати вам відверто: трохи менше місяця тому мною відданий наказ підрозділам Збройних Сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають", - сказав Лукашенко.

- Якщо тільки ви посмієте завдати удару, як вони планують, по Гомелю на півдні, по Мозирському нафтопереробному заводі, по аеропорту, аеродрому в Лунинці або Бресті, відповідь буде миттєва. Миттєва просто, в одну секунду!

Чим відповісти у нас є. І не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з Президентом Росії (йшлося про ядерну зброю. - Прим. БЕЛТА). Я до цього давно готувався. Пам'ятайте, я вам казав: "Полонези", ракетне виробництво та інше. Ви повністю знаходитесь під ударом цих ракет. І я не дивитимусь, хто там в офісах чи в палацах сидить. Відповідатимемо жорстко і рішуче!", - додав він. 

При цьому він переконував, що Білорусь не воюватиме проти України. 

- Я клятвенно вас запевняю: жоден солдат Білорусі на території України не воює". 

Читайте також