Лямблії та кишкова паличка - не завада: рівняни все-таки купаються в Басовому Куті (ФОТО)

Незважаючи на те, що фахівці не радять купатися в озері Басів Кут, рівняни все ж вирішують ігнорувати такі повідомлення. Нагадаємо, Рівненський обласний лабораторний центр виявив в озері цілий ряд небезпечних бактерій та інфекцій.

Зокрема, минулоріч 95% досліджених проб не відповідали нормам. В озері було виявлено цисти лямблій та кишкову паличку. До того ж у водойму проведені каналізаційні стоки від будинків та стічні води з очисних споруд.

"Вище озера Басів Кут, поблизу селища Квасилів, розташовано очисні споруди, які скидають, після очистки, стічні води в річку Устя. Очистка стічних вод на даних очисних спорудах не завжди ефективна, про що свідчать результати досліджень якості води, проведених лабораторіями РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», Рівненським обласним центром гідрометеорології та Держекоінспекції. В пробах води, відібраних нижче скиду очищених стічних вод у річку виявлено перевищення норм нітратів, фосфатів, азоту амонійного, заліза, БПК5." - повідомляють фахівці лабораторного центру.

 

Читайте також