"Люди прямо благають - заберіть нас до міста": Рівне говоритиме з Городищем щодо приєднання

Питання приєднання Городища до Рівненської територіальної громади гостро стояло у 2019 році. Тоді було прийнято рішення приєднати це село до Білокриницької ТГ.

Однак, сьогодні міський голова Рівного Олександр Третяк зазначив під час ефіру на "Радіо Трек", що до нього неодноразово зверталися мешканці даного села.

"До мене вже зверталося чимало людей з Городища, які прагнуть стати частиною великої Рівненської територіальної громади. Просять максимально посприяти тому, щоб Городище, котре наразі є частиною Білокриницької ТГ, долучити до міста. Тому, ми будемо проводити процес перемовин по такій інтеграції у межі міста і тоді може зникнути питання по громадському транспорту до цих громад", - прокоментував мер.

За його словами, мотивувати громадян приєднуватися до міста міг досвід Квасилова.

"Квасилів - це той хороший приклад, який показує всі позитивні профіти від децентралізації. Вже мав зустріч з окремими мешканцями громади Городища, які прямо благають - заберіть нас до міста, ми хочемо бути частиною міста, нам так зручніше, наші діти тут, транспорт тут і так далі", - говорить пан Третяк.

Раніше ми писали: Навіть за 12 грн не їхатимуть, якщо буде 2-3 людини: один із перевізників Рівного прокоментував плани міської влади.

 

Читайте також