Магнітні бурі у травні: відомі дати

Фото - ілюстративне

В останній місяць весни сонячна активність стане причиною кількох магнітних бур, які турбуватимуть метеозалежних людей. Сонячна активність не дасть розслабитися увесь місяць. 

Коли геомагнітні бурі у травні

  • Перше магнітне коливання у травні було у перший понеділок місяця — 3 травня. Наслідки цієї потужної магнітної бурі метеозалежні люди можуть відчувати кілька днів поспіль.
  • З другої декади і до кінця місяця відбудеться кілька спалахів на сонці і магнітних коливань, які об’єднаються в магнітну бурю із 11 до 28 травня. Найвідчутніші спалахи будуть турбувати чутливих людей: з 11 по 17 травня — сильний спалах на сонці; з 20 до 25 травня — магнітна буря середнього ступеню; 28 травня — сильна магнітна буря.

Що робити, аби зменшити вплив магнітної бурі на організм людини

Магнітні бурі у травні можуть спричинити головний біль, неуважність, загальну слабкість, тому варто багато відпочивати і не перепрацьовувати — гуляти, читати, дивитись фільми. Тим, хто має хронічні захворювання чи проблеми зі сном, у травні подбайте про те, щоб ваші ліки були під рукою. В цей період у метеозалежних людей може підвищитися дратівливість і нервозність, тож, щоб уникнути конфліктів, уникайте суперечок.

 

Читайте також