Макіяж, який найкраще підійде для співбесіди

Фото - відкриті джерела

Зіпсувати макіяжем день інтерв'ювання — образлива помилка, за яку доведеться заплатити бажаним місцем під сонцем. На жаль, саме її дівчата припускаються найчастіше. З червоною помадою або без неї? Чи доречною буде туш? А як вчинити з рум'янами? Якщо не усе перераховане вище, то як виглядати гідно і ефектно без повноцінного макіяжу? Ставити собі ці та інші питання — не ознака профанства, а нормальне занепокоєння, яке може вберегти вас від неграмотних з точки зору ділового етикету б'юті-помилок. Вчимося не припускатися їх, дотримуючись золотих правил з нашої інструкції, інформує Ukr.Media.

Відштовхуйтеся від тону вашої шкіри

Правило "чим природніше, тим краще" відмінно діє щодо макіяжу для співбесіди, але це зовсім не означає, що ви повинні відмовляти собі у улюблених б'юті-засобах. Зрештою, нерівний тон шкіри справить більш неприємне враження, ніж щільний шар тонального крему. Отже, запам'ятовуємо.

Якщо ви — володарка світлого відтінку шкіри, то вам безумовно варто відмовитися від пурпурно-червоних тонів рум'ян. Якщо ваша шкіра більш темного відтінку, спробуйте не експериментувати з яскраво-рожевими відтінками губної помади і світло-бежевими тінями для повік. Перший крок на початковому етапі макіяжу — вирівнювання тону шкіри за допомогою базового засобу. При цьому слід переконатися, що після нанесення він стає непомітним. Багато жінок підбирають базу більш темного, ніж їх шкіра, відтінку, щоб надати їй ефект легкої засмаги, однак варто зауважити — під час близького погляду і за наявності денного світла такий варіант макіяжу виглядатиме неестетичним і помітним. Тож для співбесіди його точно не слід робити.

А ось змішати свій BB-крем з основою під макіяж і денним зволожуючим засобом — це дієвий декоративно-доглядовий прийом, який дуже радимо спробувати перед першим (і, сподіваємося, не останнім) виходом на роботу мрії.

Будьте гранично обережними з рум'янами

Якщо ви помічаєте, що починаєте рясно червоніти у будь-якій стресовій ситуації, то перше, що вам слід виключити з макіяжу для співбесіди, — це рум'яна. Рожеві щічки — це ознака здоров'я, а ось яскраво-рожеві або червоні — це вже занадто. Якщо ви почуваєтеся незатишно, обмежившись лише тональним засобом, радимо перейти на легкий бронзер або ненав'язливе покриття хайлайтером.

Використовуйте мінеральну пудру проти жирного блиску

Під час стресу сальні залози починають активно виділяти секрет і зводити нанівець усі ваші намагання з вирівнювання тону шкіри і надання їй бездоганної матової поверхні. Можна сказати, що піт і почервоніння — ваші головні б'юті-вороги у хвилюючих ситуаціях, а під час інтерв'ювання дуже важливо звести їх прояви до мінімуму. До речі, зробити це не настільки вже й складно. Перед днем "X" запасіться мінеральною пудрою з легкою текстурою. Її можна наносити після базового засобу, консилера або на чисту шкіру, якщо ви збираєтеся залишатися у межах природності. Наносити засіб найкраще широким пензлем.

"Мої губи, але кращі"

Губна помада — хворе місце усіх леді, які готуються до розмови з роботодавцем. Тут важливо пам'ятати: залишки помади на зубах, розмазані контури і непрофарбовані куточки губ можуть перетворитися на справжній б'юті-жах.

Акцент на губи — це не жарти: він завжди перетягує на себе увагу з інших зон обличчя. Якщо ви зважилися на нього, важливо керуватися принципом "мої губи, але кращі": пробуйте такі відтінки, для нанесення яких вам не буде потрібно стояти 30 хвилин перед дзеркалом. М'які тони рожевого, коричневого, коралового виглядають природно. Крім того, вони навряд чи підведуть вас у вирішальний момент, чого не можна з упевненістю сказати про відтінки червоного.

"Ні" накладним віям і "так" водостійкій туші

Попри те, що накладні вії можуть надати вашому обличчю більш бадьорий вигляд, створивши ефект широко розкритого погляду, їх краще залишити для вечірок і відпочинку з друзями. Уявіть, що ваші вії непомітно "сповзуть" під час інтерв'ю — катастрофа, чи не так? Але відмовлятися від нафарбованих вій назовсім не варто. Надайте перевагу водостійкій туші, але обирайте формулу, про яку знаєте напевно — вона не склеюватиме вії і не спричинить появу грудочок.

Лише натуральні відтінки тіней

Після губної помади у списку найнебезпечніших мейкап-засобів для інтерв'ю йдуть тіні для повік. Тут працює одне єдине правило: менше кольору. Якщо ви обираєте палетку тіней, придивіться до природної палітри. Тіні повинні не кричати про себе, а витончено підкреслювати глибину очей і виразність погляду. Тим більше що ви відповісте на питання роботодавця набагато впевненіше, якщо будете розуміти: він дивиться вам в очі, а не на колірне шоу, яке розігралося над ними.

Природні земляні відтінки будуть гарним рішенням, так само як і більш світлі варіанти з легким світінням. Для тих, хто не може обійтися без підводки і просто не уявляє свій макіяж без неї, радимо користуватися виключно олівцем і уникати рідкого лайнера: з першим ваш макіяж виглядатиме значно м'якшим і більш невимушеним.

Читайте також