Мала доступ до каси і користувалась цим: на Рівненщині судили начальницю поштового відділення

Ілюстративне фото

На Рівненщині судили начальницю відділення поштового зв`язку Мирогоща Друга Рівненської дирекції АТ «Укрпошта» за привласнення коштів.

Згідно вироку Дубенського міськрайонного суду, громадянка у 2019-му році скористалась службовим становищем та привласнила кошти, отримані від реалізації товарів листоношами.

Зокрема, жінка не проводила гроші по автоматизованій системі АРМ ВЗ, тим самим отримавши можливість незаконно розпорядитись чужим майном. Таким способом було привласнено 11 112 гривень.

Крім того, обвинуваченою було вчинено повторний злочин - вона таємно привласнила гроші у розмірі 5 662 гривні, які належать іншому громадянину. Це їй вдалося шляхом внесення недостовірних даних у систему.

У суді жінка повністю визнала свою вину у вчинених правопорушеннях. Вона підтвердила, що була матеріально-відповідальною особою і мала доступ до готівки в касі, вносила дані по руху коштів у облікову систему, пароль до якої відомий тільки їй.

За словами обвинуваченої, протиправні дії вона вчиняла через скрутне матеріальне становище.

Кошти, вкрадені у АТ "Укрпошта" жінка на момент слухання не компенсувала, а понад 5600 гривень громадянину виплатила.

Суд визнав дубенчанку винною у у вчиненні кримінального правопорушення та присудив:

  • за ч.1 ст. 191 КК України у виді  1 року позбавлення волі, з позбавленням права займати посади, пов`язані з правом розпорядження  товарно-матеріальними цінностями строком на 1 рік.
  • за ч.3 ст. 191 КК України у виді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права займати посади, пов`язані з правом розпорядження  товарно-матеріальними цінностями строком на 3 роки.

Через поглинання менш суворого покарання більш суворим громадянці призначили 3 роки позбавлення волі та 3 роки заборони обіймати посади.

Засуджену звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Читайте також