Маленька Даринка з Рівного потребує 50 тисяч гривень на лікування за кордоном

7 років тому маленькій Даринці Тоюнді з Рівного встановили страшний діагноз - фіброз печінки 1 ступеня, мезоденіт лімфатичних вузлів черевної порожнини. У неї - збільшені селезінка та підшлункова залоза. Саме це стало початком перебування в лікарнях та медикаментозного навантаження.

Усі 7 років внутрішні органи Даринки отримують колосальне навантаження від сиропів, таблеток, розчинів для ін'єкцій, препаратів для капання. І зараз це почалось даватись взнаки. Кожен внутрішній орган дівчинки щоразу збільшується і спричиняє для неї не лише дискомфорт, а й болі у животику. А в печінці продовжується розвиватися фіброз...

-  Це все - не надто добре та перспективно, особливо, якщо врахувати, що таким діткам, як Дарина не роблять пересадку органів. Тому все, що ми можемо, це намагатись зберегти усе, що має Даринка, максимально знизивши шкоду. Та для цього потрібні спеціалісти, що будуть розумітись на хворобах та особливостях Дарини, - розповідає мама Даринки Олена Тоюнда.

Даринка почала курс лікування, який захистить її штучно, але це - не завжди ефективно. Дівчинці потрібен лікар-гепатолог, який зможе берегти її печінку та селезінку. На жаль, в Україні таких спеціалістів немає. 

“Такого лікаря ми знайшли в Польщі. Та діагностика там вартує захмарно в порівнянні з нашими коштами. Приблизна необхідна сума 3000 євро (перші три доби вартують 4200 злотих і далі кожна доба - 600 злотих). Мінімальна тривалість перебування - 14 діб. На даний момент у нас є лише 1890 грн саме на цю потребу. Я вас дуже прошу - допоможіть нам туди поїхати, щоб цю поїздку можна було розпочати під час її перших канікул і мінімізувати пропуски в школі, адже через погане самопочуття вона й так не надто часто має змогу ходити на навчання”, – звертається до всіх небайдужих мама Даринки.

У родини є тиждень, аби зібрати суму у 50 000 грн.

Реквізити для допомоги:

4731 2191 0516 5322 Тоюнда Олена Валеріївна.

Читайте також