Маловідомі озера, ставки та кар`єри Рівненщини: де можна відпочити на воді

Фото: відкриті джерела

Літо – спекотна пора відпусток та довгоочікуваного відпочинку на природі. Але коли температура на термометрі зашкалює, усі шукають гарне місце не тільки для пікніку, а й для купання. Ми підготували для Вас декілька маловідомих, однак заворожуючих місць в Рівненській області, де можна гарно відпочити та накупатися.

Новомалин


 

Водосховище із природнім душем "шарко". Знаходиться воно на Острожчині і входить до Дермансько-Острозького національного природного парку. Окрім водосховища, тут ще можна побачити руїни замку. Краще всього сюди добиратися власним транспортом, бо маршрутки ходять з Рівного рідко.

Ставок у Бочаниці

Фото: Rivnefish
Всього за декілька кілометрів від Гощі є село, в якому знаходиться величезна водойма. Тут дуже зручно облаштували зони відпочинку, окрім альтанок встановили мангали та смітники. Це місце є гарним для відпочинку у вихідний день із родиною, а також тим, хто полюбляє рибалити.

Ставок у Жобрині

Неподалік від Рівного можна відправитися на пляж біля ставка, що розташований біля санаторію "Червона калина" у Жобрині. Водойма там добре доглянута, адже поруч розташована популярна здравниця. Вхід на територію пляжної зони – платний. На території санаторію є два цілющі джерела з мінеральною водою.

Голубе озеро


 

У Коплищі Сарненського району є Голубе озеро, яке неабияк подобається не лише місцевим, але й туристам. Розташоване воно за 4 кілометри від Клесова. Місцеві жителі кажуть, вода з озера має лікувальні властивості, зокрема допомагає при захворюваннях шкіри. Голубе озеро оточене зеленими лісами.

Ставок у Кустині

Фото:Rivnefish

Також безпечним для відпочинку спеціалісти називають і ставок дитячого табору “Електронік-Рівне”, що в селі Кустин.

Ставок у Старомильську

Користується популярністю і відпочинок поблизу ставка у Старомильську. Це неподалік від міста Здолбунів.

Чорне озеро 

Водойма знаходиться у селі Бишляк Вараського району.

Його розміри – 550 метрів на 400. На 200 метрів в озеро вклинюється сосновий півострів. Має це місце легенду про неймовірне кохання двох молодих людей, яке розлучила смерть дівчини. А гірка туга хлопця зробила це місце чорним. Цю водойму туристи відвідують не часто, тому все тут лишається не дуже зіпсованим.

озеро Любенське

Також відпочивальники відвідують і озеро Любенське (Любинь), що в чотирьох кілометрах від с.Борове Вараського району. Ширина озера 350 метрів, а довжина 750 метрів. Озеро багате рибою, а ліси ягодами. На цьому озері можна організувати ночівлю у наметах.

Озеро Стрільськ

«Озеро Стрільськ» - це гідрологічний заказник в селах Стрільськ і Глушицьке Сарненського району Рівненської області.

Головною родзинкою заказника є мальовниче озеро. Воно досить велике, на берегах росте лісовий масив. В основному, це вільха і сосна. У Стрельського озера овальна форма, а глибина досягає 8 м.
Село Стрільськ знаходиться всього в 11 км від міста Сарни та в 100 км від Рівного . Доїхати сюди можна по трасі Р05 приблизно за 1,5 години на особистому автомобілі, або за допомогою громадського транспорту, який відправляється в сторону районного центру Сарни.

Читайте також