"Мам, а хто, як не ми?": у Рівному попрощаються із загиблим на війні сержантом Олександром Пінчуком

Завтра у Рівному прощатимуться із 40-річним сержантом Олександром Пінчуком. Боєць загинув 2 травня, захищаючи Пречистівку, що на Донеччині.

Про це повідомляє міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Олександр з юних літ мріяв служити в армії. Тож після закінчення Рівненського державного комерційного технікуму про вищу освіту не було питань, куди йти далі. 

“Відслужу в армії, тоді вже вчитимусь,” - пригадує слова сина мама. 

Півтора роки Олександр прослужив у танкових військах. Опісля - за пропонували залишитися й будувати військову кар’єру, але активний, непосидючий Сашко знову шукав щось нове. Тож повернувся додому, аби знайти себе.

З початком війни Олександр хотів записатися до лав тероборони. Проте виявилось, що підрозділи вже укомплектовані. 

“Два дні він мені не телефонував, я сама набираю. А він мені прислав повідомлення “Мам, я в армії”. Яка армія? Де? Невже повістка прийшла, а я й не знала. Вже не знала, що думати, знову дзвоню йому. От тоді тільки розказав, що записався в ЗСУ добровольцем і вже був на полігоні на навчаннях. Казав мені: “Все одно, як не сьогодні, то завтра треба йти. Мам, а хто, як не ми?” То що ж я могла йому ще сказати,” — пригадує пані Віра.

Олександр любив спорт, займався кікбоксингом. Був готовий віддати все для інших, не залишивши собі нічого.

Друзі його любили за щирий характер та порядність, бо ж був “душею компанії”.

“Вранці говорив і зі мною і з молодшим братом. Все заспокоював, казав, що все нормально, щоб не переживала. Але серце відчувало щось недобре...”

Прощання з Героєм відбудеться на майдані Незалежності завтра, 10 травня, о 10.00.

 

Читайте також