Маріуполь увійшов у першу фазу епідемії, місто закривають на карантин - радник мера

Маріуполь фактично увійшов у першу фазу епідемії наразі невідомої інфекції. Це може бути дизентерія, холера або інша інфекція. 

Про це під час телемарафону розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

За його словами, в місті склалась критична ситуація із питною водою.

- Кількість води до того була невелика. Але зараз вона взагалі зменшилась. Черга може тривати від двох днів, і більше. 

Проте і цю воду умовно можна назвати питною, без кип'ятіння її вживати не можна, а кип'ятити її немає де. Тому люди вживають її в сирому вигляді. 

Це по суті подвійна загроза для мешканців. Адже виник ризик епідемічної ситуації. 

За словами Андрющенка, зазвичай саме на початку червня у морі виникає холерна паличка Це нормально для Маріуполя та для Азовського моря, але не в таких умовах, тому що все те, що в акваторію Азовського моря та в усі джерела води потрапляють продукти розпаду зі стихійних поховань та звалищ. 

Тому ризик епідемії не просто загрозливий, а такого рівня, що вже фіксуються поодинокі випадки, які дозволяють казати, що епідемія вже почалася. 

Сюди можна віднести і незапланований неприродній в цей час мор риби. 

- Фактично Маріуполь вже потрапив у першу фазу епідемії. І частково це підтверджують окупанти, бо наші джерела підтверджують, що фактично місто зачиняються на карантин, - сказав Андрющенко. 

Поки що сказати важко, що це епідемія. Швидше за все це епідемія холери Але це може бути епідемія дизентерії, будь-яка вірусні епідемія, пов'язана зі шлунково-кишковим трактом. 

Найстрашніше те, що в нинішніх умовах практичної відсутності медичної допомоги, ліків, лабораторій, вакцин, всього того, до чого звикли маріупольці, навіть банальна дизентерія може призвести до десятків тисяч загиблих.

Тут навіть холери не потрібно чекати, в разі якої взагалі складно прорахувати наслідки, резюмував радник міського голови.

Читайте також