"Маршрути успіху": Острожецька громада поділилася своїми напрацюваннями розвитку

В Острожецькій громаді на Рівненщині відбувся  навчальний візит у рамках програми «Маршрути успіхів» для представників органів місцевого самоврядування на тему  «Розвиток громади в умовах децентралізації. Ознайомлення з досвідом використання Острожецької ОТГ енергозберігаючих технологій. Створення комфортних умов для розвитку підприємництва». 

Візит організовано в рамках проекту Пульс Рівненським регіональним відділенням Асоціації міст України. Серед учасників - міські, селищні голови, секретарі рад, представники органів місцевого самоврядування та інші.

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук  привітала гостей та наголосила – «Сьогодні маленькі громади Рівненщини шукають різні шляхи наповнення бюджету,  а також беруть активну участь у різноманітних грантових проектах, Острожецька громада – саме така.»

Голова громади Тарас Гордійчук   детальніше ознайомив представників органів місцевого самоврядування із змінами в житті та діяльності громади, від моменту її створення. Тарас Гордійчук коротко презентував громаду, розповів про інфраструктуру, розвиток освіти, медицини, бюджетні надходження та витрати, а також про розвиток комунальної сфери. Особлива гордість громади – впровадження проектного менеджменту. Адже, за три неповних роки громада регулярно готує цікаві розвиткові та інфраструктурні проекти, отримує перемогу, і успішно їх реалізує – розповів проектний менеджер ОТГ Павло Веремчук.  

Потому, учасники заходу особисто ознайомилися з впровадженими змінами. Відвідали місцевий дитячий садок, який буде зданий у жовтні місяці. Тут вже завершують внутрішні роботи, завезли меблі. Садочок збудований з використанням енергозберігаючих технологій. Тут працюватиме дві групи, розрахвані на 30 діток. Тож вже невдовзі тут лунатимуть дитячі голоси. 

Відвідали також Острожецький ліцей. У закладі - проведено капітальні ремонти приміщень, фасаду та сходів, замінено вікна та двері на енергозберігаючі, облаштовано виставкову інноваційну зону. Біля школи збудували комфортні зовнішні вбиральні. На території щколи облаштовано вільний простір та відпочинкову зону для дітей. Тарас Гордійчук наголосив – усі ці зміни робили  разом, допомагали меценати та місцеві підприємці. Педагогічний колектив закладу регулярно працює над різними проектами. Зокрема, нині - ліцей є учасником проекту Zero Weste School – впроваджують різні екологічні ініціативи. 

Також представники ОМС відвідали приватні  підприємства, які є бюджетоутворюючими для громади. Керівники підприємств розповіли, як співпрацюють з громадою, і у чому саме їх зацікавленість. Головний меседж -  люди дбають про свою громаду в якій живуть і працюють. Так, у живому спілкуванні вони обмінялися досвідом та планами на майбутнє.  

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

 

Читайте також