Матір онкохворої дівчинки з Рівненщини викрила шахраїв, які наживались на її горі

Суспільне

Шахраї у соцмережах створили фейкову сторінку жительки Рівненщини, яка збирає гроші для лікування своєї онкохворої дитини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева, яка займається такою допомогою.

Журналістам Суспільного керівниця фонду розповіла, що за 2020-й рік в Рівненській області з подібним зіштовхувались тричі. Шахраї крали усі дані онкохворої дитини та розміщували в інтернеті, збираючи гроші на власні банківські картки.

"Ми особисто до поліції не зверталися, але я знаю, що мами дітей зверталися. Проблема в тому, що в основному, ці сторінки створюють в тюрмах на території ЛНР/ДНР. Тому на них наша кіберполіція не має впливу. Це мені колеги з інших благодійних фондів казали", – повідомила керівниця благодійного фонду "Скарбниця Надії".

Мар'яна Рева додала, що шахраї активніші в тих областях, де велика кількість населення. Дописи про збір грошей жительці Рівненщини можна знайти в інших регіонах і у коментарях люди звітують, що уже перерахували певну суму.

"Ви що подуріли? Яке ви маєте право наживатись на нашому горі? Що це таке за нахабство, що ви собі дозволяєте? Як це інформація про моє дитя розміщена без мого відома?", – залишила коментар мама Юлія Галій під фейковим дописом.

Тим часом благодійники підтвердили справжню сторінку мами, яка потребує допомоги. На усі інші профілі порадили скаржитись у самій соцмережі.

Читайте також