Майбутні майстри краси побували в реабілітаційному центрі біля Рівного

В Олександрійському реабілітаційному центрі для інвалідів, що неподалік Рівного, днями відкрилося нове приміщення спального корпусу.

Із привітаннями завітала на відкриття і Рівненська обласна служба зайнятості. Тамтешнім мешканцям запропонували ознайомитися із робітничими професіями. І не просто переглянути презентацію освітніх послуг Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, а стати безпосередніми учасниками майстер-класів із перукарства, візажу і манікюру.

Слухачі навчального закладу запросили своїх клієнтів у виїзний салон краси. Цікава та насичена робота майбутніх кваліфікованих робітників за професіями «Перукар (перукар-модельєр)», «Візажист» та «Манікюрник» не лише сподобалася людям з особливими потребами, але й зацікавила. Директор Рівненського центру ПТО ДСЗ Володимир Псюк та заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна Новорок переконані, що разом можна подолати будь-яку проблему, віднайти правильний і успішний шлях її вирішення. Служба зайнятості постійно піклується про особливі категорії громадян, а у День людей з інвалідністю продемонструвала свою активну позицію та максимальну готовність щодо професійного навчання та сприяння у працевлаштуванні людей, які потребують цього особливо гостро.

Низка профорієнтаційних заходів, націлених на популяризацію професійного навчання та робітничих професій, на посилену увагу до проблем людей із особливими потребами, вже відбулася в рамках Декадника зайнятості. Це виїзні майстер-класи за популярними професіями у сфері послуг, екскурсії навчальним закладом, знайомство з умовами навчання і проживання слухачів РЦПТО, презентації освітніх послуг та зустрічі із представниками служби зайнятості. Заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко підсумовує:

«За добрими традиціями та у форматі Декадника зайнятості осіб з інвалідністю та учасників АТО з роботою навчального закладу та професіями, які можна тут здобути, ознайомилися як дорослі, так і діти старшого шкільного віку - вихованці Тучинського навчально-реабілітаційного центру, Клеванської школи-інтернату для слабозорих дітей, Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Олександрійської школи-інтернату, Межирицької школи-інтернату, РНРЦ «Особлива дитина». Триває робота вихователів та психологів РЦПТО ДСЗ щодо проведення благодійних акцій серед працівників центру, тренінг-практикумів та циклу семінарів  для безробітних – слухачів навчального закладу».

Читайте також